dijous, 17 de novembre del 2011

FIRATAST 2011, la festa gastronòmica

La darrera edició de Firatast 2011 ha presentat diverses novetats gastronòmiques com els ous de cargol (el “caviar blanc”) o formatges de búfala de l’Empordà. Però al costat d’aquestes innovacions s’hi ha pogut trobar (i tastar) la cuina tradicional, la de sempre, la de la picada i el sofregit, el guisat i el rostit, i, no massa lluny, l’exotisme oriental, plenament quotidianeïtzat del sushi o els tacos mexicans.
Una coexistència exemplar, complementària en aromes, sabors i textures, amb bases culinàries diametralment oposades, oferint un ventall d’oferta alimentària molt considerable.
La sistemàtica d’adquisició de tiquets a un preu mòdic que servien, dins el recinte, per adquirir els plats, tastets i begudes, és un valor que s’afegeix als aspectes lúdics per al visitant: les franges horàries coincidents amb els àpats oferien un espectacle magnífic d’un macro-restaurant amb gent asseguda a les taules degustant els productes o participant en els taller culinaris que s’hi duien a terme.

Les xifres són significatives: en un context en el que es mira prim per on se’n va cada euro, la Fira ha tancat amb un miler més de visitants que l’any 2010. Unes 17.000 persones han visitat l’esdeveniment, i la oportunitat de promoció dels productes per part dels expositors ha estat perfectament entesa.

Una Fira plenament consolidada després de 17 edicions que ve a refermar la vocació i la oferta gastronòmica de Girona.

Reportatge de l'edició 2011 de Firatast
Reportatge de l'edició 2010 de Firatast

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada